Fuld fart frem på
Ski- og snowboard​linjen

Et år med fuld fart på…. Vi åbner en (h)vid verden af muligheder sammen med andre, som brænder for at stå på ski og snowboard.

Ca. 40 elever på linjen hvert år.

OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.
OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.
SEASEASEASEASEASEASEASEASEASEA
SEASEASEASEASEASEASEASEASEASEA

Linjen forklaret kort og godt

​Linjen giver dig en række af nye oplevelser. Du vil få mere viden om ski- og snowboard, du vil helt sikkert løfte dit niveau, og du vil bygge venskaber gennem træning og sjove ture hele året. Du vil møde engagerede og dygtige instruktører, der brænder for at give deres egen glæde videre og åbne døre til en sneverden, du slet ikke kendte til, før du kom.

Så hvis du også har mærket glæden ved bjerge og sne, med en eller to planker under fødderne, så læs endelig videre.

INFO.INFO.INFO.INFO.
INFO.INFO.INFO.INFO.

Vi oplever en stor søgning til ski- og snowboardlinjen, og det er derfor en god ide at kontakte skolen flere år i forvejen.

Information
om linjen

I løbet af året er linjen af sted på en endagstur og fire længere ture, herunder vores store fælleskitur. Og selvom vi elsker bjergene og sneen, elsker vi også dagligdagen på efterskolen, så når vi ikke er af sted, består de seks ugentlige linjestimer af teori og både teknisk og fysisk træning. Læs mere om dette længere nede på siden.

På ski- og snowboardlinjen vil du blive en del af et fællesskab, som forstår hvorfor den bedste tid på året er når, der begynder at blive koldt udenfor. Du vil møde andre, der måske ligesom dig, ønsker at fordybe sig i sneverdenen og blive endnu klogere på teknik, undervisning, teori, der findes inden for ski og snowboard. På ski – og snowboardlinjen finder du den type mennesker, der går lidt tidligere i seng om aftenen, for at få den allerbedste sne om morgenen.
De instruktører du vil møde på linjen, har en fælles passion for ski og board, men du vil også opleve, at de har hver deres nicher og erfaringer inden for de fleste grene af ski- og snowboardsporten.

En elev på ski- og snowboardlinjen er kendetegnet ved at have erfaring med ski eller snowboard og elske det. Derudover, er der ikke et særligt teknisk niveaukrav. Dog forventer vi, at du glæder dig til at lære en masse nyt, både teoretisk og teknisk, at du er klar på en række nye udfordringer, både på skolen og i sneen. Vi forventer, at du er en holdspiller og en god kammerat, for på ski- og boardlinjen løfter vi i flok og vægter fællesskabet meget højt.

Alle elever på linjen, får et instruktørkursus og skal undervise efterskolens begyndere på vores fællestur. Derudover vil man i løbet af året opleve at skulle vælge et fokusområde, hvor man ønsker at udvikle sig. Her kan man f.eks. vælge at fokusere på sine egne tekniske færdigheder, gå videre med en BSI1-uddannelse, eller fordybe sig i freestyleverdenen. Ydermere får man også tilbudt at tage førstehjælpskursus. Læs gerne mere om dette, længere nede. Vær opmærksom på at der ved BSI1 uddannelsen er en egenbetaling til Den Danske Skiskole på ca. 1250kr.

Vi oplever en stor søgning til ski- og snowboardlinjen, og det er derfor en god ide at kontakte skolen flere år i forvejen. ​Vi ønsker en bred sportsefterskole, og derfor er der et maximalt antal pladser på linjen. Når et skoleår er startet, og der bliver en ledig plads, bruger vi denne plads til at få skolen fyldt op igen, altså en ny elev. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er en genvej at melde sig på en anden linje, og så skifte når man er startet – da folk på ventelisten til ski- og snowboardlinjen tages ind først.

Har ski- og snowboardlinjen interesse så kontakt os derfor tidligst muligt.

Har du brug for
mere info om linjen?

Elever og lærerne
fortæller om linjen

Hør fra vores fantastiske elever og lærere, hvordan det er at gå på linjen.

Nicklas

Elev på ski og snowboard

“Jeg synes bare det er fedt at stå på ski. Og det er mega fedt at man kan tage ski-uddannelse på SEA.”

Mette Knudsen

Lærer på ski og snowboard

“På vores skilinje går vi ud i sneen for at udforske både praksis og teori bag skiløb og snowboarding. Vi lærer dig ikke kun teknikken bag sving og tricks, men også de naturvidenskabelige principper, der styrer dit bevægelsesmønster på pisten”

Thomas

Elev på ski og snowboard

“Jeg kan godt lide oplevelserne og turene og det fællesskab vi har omkring oplevelserne. Og så er blevet en klart bedre skiløber og bestået min BSI1 eksamen.”

Ella

Elev på ski og snowboard

“Jeg elsker at stå på ski og ikke skulle sidde så meget stille. Rejserne er rigtige gode, og sammenholdet i bussen på turene er fantastisk”

Morten Ovesen

Lærer på ski og snowboard

“På ski- og snowboardlinjen kombinerer vi praktisk træning med teori. Du vil få mulighed for at forbedre dit skitekniske niveau både på pisten og i parken, samtidig med at du får en dybere teoretisk forståelse for ski- og snowboard.”

Emilie

Elev på ski og snowboard

“Jeg valgte ski for at prøve noget andet, og lære en masse om det tekniske i forhold til ski.”

Teamet bag linjen

Et godt team for linjen er alfa og omega. Vores team bag linjen glæder sig til at byde dig velkommen.

Bjørn Lyck Ax

Snowboardinstruktør

bl@sportsefterskolen.dk

Kenn Fonager

Viceforstander

kf@sportsefterskolen.dk

Mette Knudsen

Lærer & skiinstruktør

mk@sportsefterskolen.dk

Morten Ovesen

Lærer & skiinstruktør

​mo@sportsefterskolen.dk

Yderligere
oplysninger

Alt du behøver at vide om linjen.

På skilinjen rejser vi en del i løbet af året. Disse rejser går til en række forskellige destinationer og har forskellig varighed.

Første tur: En endagstur til Tyskland, hvor eleverne kan lære hinanden at kende.

Anden tur: Opstartstur til Østrig. Her vil eleverne få både teknisk undervisning og introduktion til freestyle og park. Alle vil opleve at komme igennem en bred vifte af træningsøvelser, opgaver og udfordringer og forhåbentlig blive klogere på dem selv som ski- eller snowboardudøver.

Tredje tur: Kursustur. Destinationen for denne tur, kan variere. På denne tur er der fokus på instruktøruddannelse.

Fjerde tur: Den store fællestur, hvor hele skolen er af sted. Her kommer eleverne fra linjen til at undervise de resterende elever og komme bag scenen både som guide og i skiudlejningen.

Femte tur: Afslutningstur, der er fokus på fordybelse i deres fokusområde. Her har de elever, der har tilvalgt BSI1 uddannelse, deres prøver og eksaminer. Destinationen kan variere.

Alt i alt har ski- og snowboardlinjen 4 større rejser og en endagstur. Eleverne kommer derfor til at stå en masse på ski eller snowboard. Grundet de mange rejser skal du være opmærksom på at denne linje har en ekstrabetaling. 

Teori er derfor en vigtig del af ski- og snowboardlinjen og du vil som elev få et stærkt teoretisk fundament i forhold til at udvikle sig og undervise på ski og snowboard.

Teorien for snowboarderne tager udgangspunkt i den Canadiske manual, og for skiløberne Den Danske Skiskoles manual. Udover instruktørteorien og den tekniske teori, kan timerne også omhandle udstyr og vedligeholdelse, sneforhold og sikkerhed, økonomi og ski- og boardfællesskaber.

På linjen vil alle få en instruktøruddannelse og prøve at undervise nybegyndere på vores fællestur. Efter endt kursus får du et kompetencebevis, der beskriver hvad du har været igennem i løbet af året. Du kan endvidere vælge at tage BSI1 uddannelsen, og består du denne, har du en uddannelse, du kan bruge, hvis du skal søge job fx i klubber, ungdomsskoler eller skiskoler rundt om i verden. ​ Dette foregår i tæt samarbejde med Den Danske Skiskole, som har en uddannelse, der er anerkendt i hele verden. Snowboard tager udgangspunkt i teorien fra den Canadiske manual og fra undervisningsteorien i Den Danske Skiskoles manual. 

Du vil som elev desuden få tilbudt et alpinrettet førstehjælpskursus, således du får kompetencerne til at håndtere de situationer, som kan opstå på pisten. 

Selvom vi ville ønske, at vi havde et skiområde dækket af sne, lige uden for døren, er det desværre ikke tilfældet. Heldigvis kan vi træne på mange andre måder, således at vi får trænet både teknik, fysik og motorik, når vi ikke er på sneen.

Hjemme på skolen kan vi f.eks. træne på rulleskøjter og skateboards i hallen, vi kan træne i springcenteret og i vores backyard.

Vi arbejder med positioner, bevægelser, balance, styrke, cardio, air awareness og meget mere.

Udover at give os muligheden for at klikke ski på, mere eller mindre når vi har lyst, giver vores backyard os mulighed for, at træne vores udgangsposition og udfordre balancen. Derudover er det oplagt at træne freestyle på alle niveauer. Vi kan lære at lave 180, 360, saltoer og tricks på bokse og rails af forskellige typer og størrelser. Med vores setup, kan vi starte helt fra bunden og måske finde freestylepassionen hos dig. Vi kan udfordre dig, uanset dit niveau!