Gymnastik og spring
springlinjen

​Som springer på SEA, vil du i løbet af året opleve smidighed, styrke og kondition som en naturlig del af undervisningen.

Ca. 40 elever på linjen hvert år.

OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.
OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.OPLEV LINJEN.
SEASEASEASEASEASEASEASEASEASEA
SEASEASEASEASEASEASEASEASEASEA

Vores springlinje kort fortalt

Ligegyldig om du er gymnast med stort G – selvlært på havetrampolin, konkurrencespringer eller mere aktiv inden for områder som parkour og tricking, så er Springlinjen helt sikkert noget for dig.

Med nogle af landets dygtigste springinstruktører, kombineret med et stort springcenter, med bl.a. fasttrack, stortrampoliner, springgrave og “pomfritgrav” vil du få de bedst mulige rammer for at udvikle dig.

INFO.INFO.INFO.INFO.
INFO.INFO.INFO.INFO.

På springlinjen vil du opleve undervisning med høj intensitet, og at du bliver en bedre gymnast

Information
om linjen

Springlinjen kan endvidere tages som elite, hvilket betyder at du vil have 6 timers springlinje og 4 timers team gym, oveni obligatorisk gymnastik og valgfag, og derfor vil du i løbet af året opleve at spring er en stor del af din hverdag. Der vil ligeledes på elite være fokus på mental, fysisk og teknisk træning. Du kan læse mere om vores elite tilbud her

Som springer på Sportsefterskolen Aabybro, vil du i løbet af året opleve smidighed, styrke og kondition som en naturlig del af undervisningen. Disse elementer er grundlaget for at vi kan lære dig de vildeste spring.

På springlinjen deltager både drenge og piger i forskellige konkurrencer, blandt andet DM i Teamgym for efterskoler.​ Vi giver dig muligheden for at tage en instruktøruddannelse indenfor DGI/DGF Springsikker

I løbet af året vil vi lave sociale arrangementer, for at skabe et endnu tættere fællesskab på linjen, disse arrangementer sker tit i samarbejde med danselinje, da det også er dem vi rejser med. Vores linje er kendt for det sociale sammenhold, hvilket vi også ligger stor energi i.

Hvem er du? Læs bl.a. om vores linjerejser og vores elitelinje, og find ud af om det tilstræber dig. Vi tilstræber at give dig dit bedste år!

Har du brug for
mere info om linjen?

Elever og lærerne
fortæller om linjen

Hør fra vores fantastiske elever og lærere, hvordan det er at gå på linjen.

Malte

Elev på springlinjen

“Jeg valgte spring fordi jeg havde haft det før og synes det var fedt. Det er fedt fordi vi alle er lige på linjen og man kan snakke med alle.”

Claus Højen

Lærer på springlinjen

“På vores springlinje åbner vi dørene til en verden af legende bevægelse og udfordrende teknikker. Her lærer du ikke blot at hoppe og kaste sig ud i forskellige springformer, men også at forstå den præcision og styrke, der ligger bag hvert spring.”

Andreas

Elev på springlinjen

“Jeg havde ikke prøvet spring før, men synes det virkede fedt. Jeg har udviklet mig meget jeg kunne knap lave en salto da vi startede og nu kan jeg lave double out”

Emilie

Elev på springlinjen

“Jeg valgte springlinjen fordi der er et fedt fællesskab og fede faciliteter. Læreren er også rigtige gode, og jeg har udviklet mig meget”

Jakob

Lærer på springlinjen

“Vi kombinerer springteknisk undervisning med kreativitet. Gennem træning og vejledning hjælper vi dig med at opdage dit eget potentiale; uanset om du er en erfaren gymnast eller er helt ny i disciplinen. Vores mål er, at inspirere dig til at tage chancer og prøve nye spring!”

Sille

Elev på springlinjen

“Jeg havde været på camp heroppe og ville derfor gerne gå her og udvikle mig med gymnastikken, og det har jeg! Der er nogle vildt gode undervisere som presser os, men stadig passer på os.”

Teamet bag linjen

Et godt team for linjen er alfa og omega. Vores team bag linjen glæder sig til at byde dig velkommen.

Claus Højen

Gymnastik- & springtræner

ch@sportsefterskolen.dk

Anne-Sofie Østergaard

Gymnastik- & springtræner

aø@sportsefterskolen.dk

Jakob Lund

Lærer & springtræner

jl@sportsefterskolen.dk

Yderligere
oplysninger

Alt du behøver at vide om linjen.

På Sportsefterskolen Aabybro kommer du som springlinjeelev til at deltage i flere springkonkurrencer i løbet af skoleåret.

Det vil primært være individuelle konkurrencer, hvor du springer i niveauinddelte rækker, så der er passende konkurrenter til alle. Det kan også være DM i TeamGym for efterskoler, hvor du konkurrerer som hold.

For nogen vil det være første gang man står i en springkonkurrence, hvorfor vi lægger meget vægt på at hjælpe den enkelte i konkurrencesituationen, til at få en god oplevelse.

Vi deltager i konkurrencer, for først og fremmest at få en masse fede oplevelser med i bagagen, men især også for at fremme fællesskabet på springlinjen, ved at bakke hinanden op.

Vi deltager i efterskolespringcups rundt på andre efterskoler, samt springcup Nord i Randers.

Gymnastikken er bl.a. kendt for udlandsrejser med workshops, opvisninger og kulturelleudvekslinger. Derfor rejser vi hvert år syd på.

Springlinjen har de sidste par år, i samarbejde med danselinjen, valgt samme rejsedestination. Vi ser muligheder i at bruge netop disse to linjers forskelligheder og fællestræk til at planlægge og medbringe en fed og anderledes opvisning på rejsen. Vi afholder og deltager også i forskellige workshops.

Rejsen bæger præg af et kulturelt indspark, til de faciliteter eleverne normalt vis benytter sig af på efterskolen. Vi medbringer kun enkelte redskaber, der skal benyttes på nytænkende og kreative måder, for at opvisningerne kan lykkedes.

Destinationerne har de sidste år været Marrakech i Marokko eller Istanbull i Tyrkiet. Her har turen, i høj grad, taget os på spændende udflugter i landet, med bjergvandring, moskéer, bådturer og meget andet – men det helt unikker ved disse turer, er uden tvivl besøgene og opvisningerne på skolerne. En uforglemmelig og enestående oplevelse, der er værd at tage med.

​På Sportsefterskolen Aabybro bliver du som springlinjeelev uddannet i at modtage i spring. Dette er med henblik på at kunne gå ud og tilbyde dine kompetencer som instruktør i gymnastikforeninger landet over efter endt efterskoleophold.

Du bliver uddannet af de dygtige springlærere på efterskolen, som er Spring Sikker Master uddannet. Uddannelsen tager udgangspunkt i DGI og DGF’s SMT Basis (Spring Sikker Måtte Trampet Basis) uddannelse, hvor du lærer at tage imod basisspring som kolbøtter, overslag, kraftspring, araberspring, flikflak og saltoer.

Udviser du stort overskud og talent for modtagning, vil der også være mulighed for SMT1 (Spring Sikker Måtte Trampet 1) uddannelse.

Uddannelsen vil blive implementeret i de mange springlinjetimer, hvor man løbende vil lære de enkelte modtagningsformer, samt teori om spring og modtagning, hvilket er en forudsætning for SMT-bevis.

Det hele ender ud med nogle eksamener inden for teori og modtagning i slutningen af efterskoleåret, hvor du vil kunne modtage et bevis på, at du er Spring Sikker uddannet, hvilket er et godkendt bevis fra de to store gymnastikforbund i Danmark, DGI og DGF.

Ønsker du ikke eksamener og det pres der kan være som følge af dette, kan man tage AAE modtageruddannelse, hvor man vil gennemgå de samme elementer som Spring Sikker uddannelsen tager udgangspunkt i, men der er INGEN eksamener. Man er altså stadig klædt på til at hjælpe i sin lokale gymnastikforening, hvis dette har interesse efter efterskolen.